A körte – Pyrus Communis – mérsékelt égövi gyümölcs. A fanyar vackortól a fenséges alexanderig és a császárkörtéig számtalan változata terem hazánkban. A körte gyümölcskúrához is ideális. Különösen az idült székrekedésben szenvedőknek jelent komoly segítséget.…
A kukorica a perjefélék családjába tartozó egynyári növény. Két méter magasra is megnõ, csöves szemtermést hoz. Amerikában õshonos. Onnan a 16.században a spanyol, portugál kereskedõk terjesztették el Ázsiában, Afrikában. A hollandok, angolok kezdték termeszteni késõbb…
Hogyan gyógyít a fehér káposzta?
A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, ez az elem a testünk minden sejtjében megtalálható. A fehér káposzta…
1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több millió embert (valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy…
A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma, szénhidráttartalma csekély. Éppen ezért a cukorbetegségben szenvedők is szívesen fogyasztják.
A karfiol a keresztesvirágúak…
Plinius (i. sz. 23-79) az általa leírt hét káposztaforma között valószínűleg a karalábét is említi, amikor egy vastag torzsájú fajtát jellemez, valószínűleg ez volt a caulorapa. Magyar neve az írásos emlékekben elõször 1558-ban említett német…