2014. jan 13.

CSODA KENYÉR

írta: efha
CSODA KENYÉR

A lemúriai, magas bio-rezonanciás kenyérről



Eredete:

Ősi tudás felhasználásával az atlantiszi, de minimum az ókori egyiptomi időkből származó recept alapján jutott a birtokunkba. Bátran merem állítani, hogy gyógyító hatása van a hosszú távú fogyasztásának. Az új, energia dús ételeink alapját  képezi majd.

Rendkívül erős méregtelenítő hatás, energetizál és vitalizál egész napra, szebb, fényesebb bőr, hajhullás megszűnése, emésztés kiegyensúlyozása, rendkívül illatos, aromás, finom ízhatás, - 2 kg súlycsökkenés, vízháztartás normalizálása. 

Még a leggyakorlatlanabb háziasszony, vagy agglegény is el tudja készíteni, nincs benne
semmi ördöngösség, csak pontosan kövesd a leírtakat.

A hozzávalókról álljon itt néhány hasznos információ. Az anyagok már külön-külön is
mesés hatással bírnak, azonban az összhatás a legkülönlegesebb! Igazi csoda!

Búzacsíra: 

A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a szervezetben a szabad-gyök képződést, ezáltal a szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázatát. Életfontosságú anyagai a A-, B-, E-, vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium, magnézium, cink, mangán és folsav tartalma is. 

Tönkölybúza:

A tönkölybúza a többi gabonafajtához képest jelentős rosttartalommal rendelkezik, ezért elősegíti
az emésztést. A tönkölybúzának a hagyományos búzánál kedvezőbb az aminosav összetétele, lényegesen
több ásványi anyagot és vitamint, valamint vasat, rezet és cinket tartalmaz. A vas a hemoglobin és az
energia felszabadításában szerepet játszó enzimek összetevője, a réz számos enzim alkotórészeként a
központi idegrendszer működéséhez szükséges. A cink több enzim ill. az inzulin alkotórészeként az
anyagcserében vesz részt.

Tökmag:

Bármilyen furcsa is sokak számára, a tökmag igen fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. A magban lévő 45%-os linolsav, valamint fitoszterin tartalomnál fogva elsősorban a hólyag- és prosztatabetegségek gyógyszereként tartják számon, de magas esszenciális zsírsav tartalma fokozott védelmet nyújt a szívinfarktus kialakulása ellen is. Ezen túlmenően jelentős mennyiségű E-vitamin és szelén található benne, amelyek antioxidáns és gyulladásgátló hatást váltanak ki a szervezetben. A tökmagban olyan proteáz-inhibitorok is vannak, amelyek gátolják a béltraktusban a vírusok és a baktériumok aktivizálódását. (A nyers tökmagból sajtolt
zöldes árnyalatú olaj kifejezetten finom, aromás. Zsírtartalmának 57%-át többszörösen
telítetlen zsírsavak teszik ki.)

Napraforgómag:

A napraforgómag nemcsak finom rágcsálnivaló, hanem bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó növények közül. A napraforgó mag 47 százalék olajat tartalmaz, és annak 65 százaléka esszenciális
olaj. Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven találunk benne. Hatóanyagai: cholin, linolein, olein,
lecithin. A benne lévő hatóanyagok, összetevők kedvező élettani hatásainak köszönhető
mai népszerűsége. Az egészséges életmód hívei különösen a magas E-vitamin, telítetlen
és esszenciális zsírsav tartalma miatt becsülik.

Lenmagolaj:

Az esszenciális zsírsavak (EFA), amik a lenmagban is megtalálhatóak, szükségesek az általános egészségi állapothoz, beleértve a megfelelő zsíranyagcsere folyamatokat, energiatermelést, sejtfunkciók szabályozását, és a sebek ill. sérülések gyógyulását. A lenmagolaj, a „jó zsír” egyaránt segít fittnek és egészségesnek maradnunk, míg a „rossz” zsírok veszélyeztetik egészségünket és teljesítőképességünket.

Az aktív életmódot élők elmondása alapján a lenmagolaj kiegészítők segítik számukra a gyorsabb regenerálódást, és segítenek csökkenteni az edzés utáni izomfájdalmakat. A kutatók szerint ezt a lenmag gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása okozhatja. A kutatók azt is állítják, hogy növeli az anyagcsere ütemét, és így segíti a gyorsabb zsírégetést is. Sok sportoló számol be arról, hogy ha étrendjükbe beiktatják a lenmagolajat, akkor rándulásaik és zúzódásaik gyorsabban gyógyulnak. Néhány eredmény azt mutatja, hogy a kisebb sérülések akár negyedannyi idő alatt is helyrejönnek, mint korábban.

  • Csökkenti a gyulladást, így az izomfájdalmakat is, és növeli a rugalmasságot
  • A sejtek szerkezeti sértetlenségét biztosítva segíti elő a regenerálódást és a gyógyulást.
  • Hozzájárul az egészséges súlycsökkenéshez a szervezet anyagcseréjének gyorsításával,
  • így a zsírok gyorsabban tudnak elégni.
  • A lenmag biztosítja számunkra az omega-3 zsírsavakat.

Továbbá segít:

  • Elhízás
  • Arthritisz Székrekedés
  • Herpesz
  • Hipertenzió (magas vérnyomás) 
  • Bőrprobléma esetén.

 

 

RECEPT (2 DB 1KG-OS VEKNIHEZ)

Hozzávalók: 


- 1 kg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
- 500 gr étkezési búzacsíra (kávédarálóban megőrölve) - Vigyázat, itt nem a csíráztatott
búzára gondolunk, hanem a kereskedelemben kapható lisztszerű termékre!
- 10 gr (kb. egy mogyorónyi) élesztő (nincs tévedés – minimális kell hozzá),
- 2 pohár élőflórás natúr joghurt (pl. DANONE Aktívia, vagy hasonló)
- 6dl, 40 Celsius fokos víz (kicsit melegebb a kézmelegnél)
- 3,5 teáskanál tengeri só,
- 9 evőkanál tökmagolaj, vagy lenmagolaj,
- 4 nagy marék hántolt, natúr napraforgómag,
- 2 marék hántolt tökmag,
- 2 db téglalap alakú sütőforma (11 cm széles X 30 cm hosszú X 8 cm magas).
- A forma kibélelésére sütőzacskó (celofán)

Megjegyzés:

1. A búzacsírát kiválthatod 500 gr fehér liszttel (BL 55) – de szerintem a kenyér
elveszíti tőle az aromáját, és csökken a biorezonanciás energiaszintje is.

2. Ha kenyérsütő géppel dolgozol, akkor a mennyiség 1/3-át vedd! A tapasztalatom
azonban azt diktálja, hogy kell neki a minimum 4-5 óra kelés a fermentálódáshoz, a gép
ugyanis túl gyorsan végez! Vannak ételek amikhez igenis illik követni a hagyományokat
a megfelelő eredmény érdekében. (25 éves háziasszonyi tapasztalat)

3. Állítólag pörköltszaft tunkolására nem alkalmas -szendvicsekhez, köztes
étkezésekhez, reggelihez azonban a legkitűnőbb.

 

Elkészítés lépésekben:

  1. Őröld meg a búzacsírát és vegyítsd össze a tönkölyliszttel.
  2. Melegíts 6 dl vizet kb 40 Celsius fokosra és olvaszd fel benne a kb mogyorónyi élesztőt. 
  3. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
  4. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni. 
  5. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
  6. Gyúrd össze, amíg el nem válik az edény falától. Elég masszív, sötét színű tésztát kapsz, keményebbet az átlagos kelt kenyértésztánál. Ne ijedj meg, csak gyúrd össze.
  7. Lisztezd be a tetejét és konyharuhával letakarva hagyd kelni 2 teljes órán keresztül.
  8. 2 óra elteltével deszkán vágd két egyenlő darabra, gyúrd át őket, formálj akkora hengereket, hogy a sütőfóliával kibélelt formába férjen.
  9. Tipp: egy kevés tengeri sót olvassz fel egy dl vízben, és kend meg a kenyereket. Szórd rá az olajos magkeveréket.
  10. Konyharuhával letakarva, langyos helyen további 2,5 – 3 órát keleszd.
  11. Sütés előtt megint érdemes a kenyereket sós vízzel átkenni.
  12. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius fokra úgy, hogy a sütő aljára elhelyezel egy kis lábas vizet a pára kedvéért.
  13. Süsd a kenyereket aranybarnára kb 50 perc – 1 óra alatt.



Szólj hozzá

gyógyító ételek