2013. jún 15.

SZÉPÍTŐ ARCPAKOLÁSOK

írta: efha
SZÉPÍTŐ ARCPAKOLÁSOK

 

SZÉPÍTŐ ARCPAKOLÁSOK ŐSZRE

Pakolások normál bőrre

Ha olyan szerencsés vagy, hogy problémamentes az arcbőröd, egyszerű gyümölcsalapú pakolásokkal tovább szépítheted. Ha egy szétnyomott banánhoz citromlevet és egy teáskanál paradicsomlevet adsz, majd tíz percig a bőrödön hagyod, máris frissebb lesz a bőröd. Ugyanezt a hatást érheted el akkor is, ha uborkapakolást készítesz: tegyél lereszelt uborkát a megtisztított bőrödre, majd 20 perc múlva mosd le: hidratálni és feszesíteni fog. Reszelni pakolás céljából almát is lehet, ilyenkor egy kis mézet keverj csak hozzá, majd 15-20 percig hagyd a bőrödön.

Zsíros, problémás bőr ápolása

Ha kissé zsírosabb a bőröd, egy tojásos, pirospaprikás pakolás csodát tehet. Szintén zsíros bőrre ajánlott a vörösboros arcpakolás is, melyet a többi keverékhez hasonlóan körülbelül 20 percig érdemes a bőrön hagyni. Hintőporra lesz szükséged hozzá, valamint egy kis ásványvízre. Ezeket kell habosra keverned egy kanálnyi száraz vörösborral. Ha feszes és rugalmas bőrt szeretnél, kakaót keverj össze tojásfehérjével, pár csepp mézzel és egy kis olívaolajjal!

Tejtermékek hidratáláshoz

A tejalapú pakolások különösen jólesnek a vízhiányos bőrnek. Ha a joghurtba, túróba vagy tejszínbe keversz gyümölcsöt vagy zöldséget, a keverék megnyugtatja és táplálja a bőrödet. A már említett uborka, a sárgabarack és a narancs különösen hatékonyak. A tej-tojássárgája-méz keverék is jót tehet a száraz bőrnek, de erre a felvert tejszínhab is jó megoldás lehet, amelytől a bőr visszanyeri tőle a rugalmasságát.

SZÉPÍTŐ ARCPAKOLÁSOK TÉLRE

Normál bőrre


Hozzávalók: 1 evőkanál méz, 1 evőkanál mandulaolaj, 1 marék hámozott napraforgómag.
Elkészítés: A napraforgómagot törd össze.A mézet melegítsd fel, és keverd el a mandulaolajjal, és  Ezután keverd össze az alapanyagokat, melegítsd fel óvatosan, és ha kihűlt, kend óvatosan arcodra. Fél óra múlva langyos vízzel öblítsd le.

Száraz bőrre


Hozzávalók: 1 kisebb banán, 1 evőkanál tejszín, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés: A szétnyomkodott banánt pépesítsd a tejszínnel és a mézzel, majd kend fel az arcodra. 15 perc múlva öblítsd le és bőröd ragyogóbb lesz, mint valaha.


Vegyes bőrre


Hozzávalók: 1 csomag élesztő, pár csepp citromlé, egy evőkanál tejföl, két evőkanál tej. 
Elkészítés: A hozzávalókat tedd egy kis porcelán tálba és jól dolgozd őket össze. Ha kész a pép, kend fel egyenletesen az arcodra, és amíg a massza rá nem szárad, hagyd rajta. Végül dörzsöld le a pakolást, ami nemcsak újító hatással lesz bőrödre, hanem a dörzsölő mozdulatoknak köszönhetően még az elhalt hámsejteket is leradírozza.

Hidratáló arcpakolás az összes bőrtípusra


Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 2 evőkanál natúr joghurt, egy evőkanál méz, pár csepp citromlé.
Elkészítés: Keverd össze a joghurtot a mézzel, a tojásfehérjével és a citrom levével. Tedd hűtőbe, és várj pár percig míg összeállnak a hozzávalók. Ha kész, körkörös mozdulatokkal tedd fel a masszát, hagyd az arcodon 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel.

SZÉPÍTŐ ARCPAKOLÁSOK TAVASZRA

1. Zsíros bőrre:
Akiknek zsíros bőrük van, a gyümölcsök közül az eper lehet a legjobb választás, mert az epernek gyulladásátló hatása van.

Hozzávalók:

  • Pár darab eper
  • Kevés natúr joghurt

Az epreket vágjuk fel minél kisebb darabokra, vagy ha van otthon turmixgépünk, aprítsuk fel. Keverjük hozzá a joghurtot, és már kész is a pattanástalanító arcpakolás. Hagyjuk fent körülbelül 10 percig, majd alaposan öblítsük le (lehet, hogy kicsit csípni fog a maszk, de nem kell megijedni, ez teljesen normális).

2. Száraz bőrre:
Az avokadóban sok zsír van, ezért magában is használható, nem igényel további hozzávalókat a pakolás, de a biztos eredmény érdekében adjunk még hozzá otthon fellelhető összetevőket.

Hozzávalók:

  • Méz
  • Zabliszt
  • Avokadó

Keverjük össze a hozzávalókat, amíg nem lesz homogén, és már használat kész is a krémünk. 10 perc után öblítsük le.

3. Normál bőrre:
Bár a normál bőr az idealizált bőrtípus, mégis könnyen előfordulhat, hogy a jó idő eljövetelével zsírosabbá válik. A következő pakolás segít karbantartani bőrünket.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • 1 marék hámozott napraforgómag

Törjük össze a napraforgómagot és keverjük el a felmelegített mézzel. Ha kihűlt kenjük az arcunkra, hagyjuk 30 percet hatni, majd öblítsük le langyos vízzel.

4. Vegyes bőrre:
A vegyesbőr ápolásának alapját a rendszeres radírozás adja meg. Ezt a pakolást inkább estére ajánljuk, mert ennek a bőrtípusnak a késői órákban gazdag állagú hidratálásra van szüksége.

Hozzávalók:

  • 1 csomagélesztő
  • Pár csepp citromlé
  • Egy evőkanál tejföl
  • Két evőkanál tej

Az alapanyagokat egy tálba keverjük egyenletes péppé, kenjük fel az arcunkra, és várjuk meg, amíg megszárad. Ezután a már megszáradt krémet le tudjuk dörzsölni az arcunkról.

5. Hidratáló pakolás:
Ez a krém minden bőrtípusra megfelelően alkalmazható. Hidratálásra szüksége van minden bőrnek, ez a legjobb módszere annak, hogy megfelelő mennyiségű nedvességet juttassunk bőrünkbe.

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • pár csepp citromlé

A tojásfehérjét keverjük össze a joghurttal, majd adjuk hozzá a mézet és a citromlét. Tegyük be a hűtőbe pár percet pihenni. 20 perc után alaposan öblítsük le bőrünkről langyos vízzel.

6. Hámlasztó krém:
Időről-időre fel kell frissítenünk bőrünket. A soron lévő krém használatával friss, ragyogó és megújult bőrt kaphatunk.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kukoricadara
  • 2 csepp olívaolaj
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 tojás fehérje

Az összes hozzávalót vegyítsük el, és az így kapott krémszerű keverékkel masszírozzuk át arcunkat. Végül langyos vízzel öblítsük le.

 

Szólj hozzá

praktikák