2012. nov 04.

MEGFÁZÁS ELLEN

írta: efha
MEGFÁZÁS ELLEN

Bejegyzés alcíme...

Megelőzés képen fogyasszunk sok CÉKLÁT illetve CÉKLALÉT, SAVANYÚ KÁPOSZTÁT, amely kitűnő C vitamin forrás és nem utolsó sorban CITRUSFÉLÉKET, amelyek valóságos c-vitamin bombák, tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal.

Ha úgy érezzük, hogy átfáztunk, átázott a ruhánk és a cipőnk, kapar a torkunk, folyik az orrunk a legjobb segítség a BODZAVIRÁGTEA. Igyuk forrón, mézzel, majd bújjunk ágyba, hogy kiizzadjuk a megfázást.

Ha már érezzük magunkon a megfázás első jeleit, az orrdugulást a legjobb, ha KONYHASÓOLDAT tisztítjuk meg az orrjáratokat. Elpusztítja  a baktériumokat, vírusokat és minden olyan kórokozót amely felelős a betegség kialakulásáért. Alkalmazzuk az orrtisztítást 2 napon keresztül, hogy  a levegő újra szabadon áramolhasson.

Köhögés ellen legjobb a HAGYMASZIRUP. Egy közepes nagyságú hagymát aprítsunk fel, szórjuk meg cukorral és hagyjuk állni egy órán át. A hagyma levelet fog ereszteni, amelyből egy kiskanállal nyeljünk le. Hatásos ellenszer a HAGYMATEA is. 2-3 fej vöröshagymát mossunk meg alaposan és héjastul vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg 3 evőkanál barna cukrot és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve, lassan aprókat kortyolva igyuk.

A torokgyulladást többféleképpen gyógyíthatjuk. Tekerjük be jó meleg sállal, fogyasszunk KAMILLA- vagy ÉDESKÖMÉNYTEÁT, mézzel ízesítve. Fontos, hogy a mézet ne forró teába tegyük, mert elveszíti jótékony hatását.

A kivörösödött, fájó orra készítsünk KRUMPLI BOROGATÁST. Főzzünk meg két kisebb krumplit, törjük szét és simítsuk egy konyharuhába. A meleg borogatást tegyük az orrukra.

A frissen reszelt TORMA kitisztítja  hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyben szabadulnak meg a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik. Aki  a különlegesebb ízeket is szereti, kipróbálhatja  a japán wasabit. Ez a zöld tormaféle igen erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a hagyományos torma.

Hasonlóan a hörgőkben és az arcüregben lévő dugulást enyhíti az ERŐS PAPRIKA és a VÖRÖSHAGYMA. A paprika csípősségét okozó kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, valamint segíti a váladék eltávolítását. A vöröshagyma a népi gyógyászatban az asztma ellenszere, valamint egyes másodlagos baktériumfertőzéseket is képes legyőzni, mint például a tüdőgyulladás.

Ugyanezt a  hatást érhetjük el a CAYENNE-BORS teával. Egy negyed teáskanál Cayenne-borsot adjunk egy bögre forrásban lévő vízhez. Ízesítsük friss citromlével, egy kevés gyömbérrel és mézzel.

A GYÖMBÉR enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást és egyben segít legyőzni a vírusokat is. Forrásban lévő vízbe tegyünk egy darab friss gyömbért, majd hagyjuk ázni 5 percig. Szűrjük le, ízesítsük mézzel és citrommal. Kortyolgassuk egész nap. Igazi orvosság az influenzás időszakban.

A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos FORRALT BOR elkortyolgatása. A bort- legyen az vörös vagy fehér- forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel.

Minden forró, gőzölgő ital és a HÚSLEVES is segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést ad. A kutatók tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találtak, és egy aminosavat, amelyet ciszteinnek hívnak. A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük.

A FOKHAGYMA helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppeket, fokhagyma-citrom elixírt valamint kipróbálhatjuk a mézes fokhagymát is.

ALKOHOLOS FOKHAGYMACSEPP, érelmeszesedés ellen és az immunrendszer erősítésére. 33 dkg megtisztított fokhagymát présben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os gyógyszertárban kapható alkoholban. naponta fellötyköljük, majd a pépet tiszta ruhán át üvegbe szűrjük. Ezt a kivonatot mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve az alábbiak szerint:

               Reggel       Délben        Este
1. nap    1 csepp      2 csepp        3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. nap napi 3x25 csepp míg el nem fogy.

A kúra alatt érdemes több folyadékot fogyasztani. 7 évig nem kell megismételni.

 

MÉZES FOKHAGYMA.  2 gerezd fokhagymát préseljünk le és keverjük el 1 teáskanál mézzel. naponta 4-5 alkalommal fogyasszuk, 2-3 nap alatt kitakarítja a szervezetből a kórokozókat.

FOKHAGYMA-CITROM ELIXÍR. 5 db citromot és 30 db fokhagymagerezdet vágjunk össze apróra, esetleg botmixerrel is apríthatjuk. Az így elkészült pépet 1 liter vízben forrásig hevítsünk, majd fedő alatt hagyjuk kihűlni. Szűrjük le és a zelixírt tároljuk hűtőben. Minden reggel igyunk meg belőle egy kupicával. Szükség esetén 8 nap elteltével ismételhető, de azt követően 1 évre védettséget nyújt.

 
 
 
 
 
 
 




                        
Szólj hozzá

gyógyító praktikák